Skip to main content

Glasakademin Pop Up

- Pocket Exhibition @ Sthlm Craft Week

5 - 7 oktober 2023

Glasakademins Pop Up Pocket Utställning @ Sthlm Craft Week 2023

Var: Sergelgatan 20

När: 5/10 kl 14.00-19.00
6/10 kl 14.00-19.30 Vernissage: kl 18.00-19.30
7/10 kl 12.00-18.00 Artist talks kl 13.00-14.00

Introduktion
En tanke och en känsla formar en hand och en kropp som formar ett material som lämnar avtryck och intryck i den yttre och inre värld vi är en del av. Som konsthantverkare, konstnär och formgivare innebär arbetet med glaset med dess egenskaper som material ett ramverk som präglar process, närvaro och möjligheter.

29 konstnärer har valt att arbeta med glaset. De formger, svettas, kalkylerar kylkurvor, kämpar, slipar och packar, och kan trots och på grund utav materialets egenskaper, inte välja bort glaset.

I Glasakademins POP UP POCKET utställning får ni lite mer än verken presenterat. Genom 29 av våra medlemmars små glaskoncentrat, personliga handskrivna texter och en film med inblick i glasvardagen är förhoppningen att nerven mellan handen, tanken och vardagen bakom framträder.

På utställningens ANSLAGSTAVLA kan du ta del av och nå ut med med aktuell, glasrelaterad info. Utställningen har visats på glasmuseet The Glass Factory tidigare i vår och har i samband med Stockholm Craft Week fått en uppdaterad form som anpassats till miljön på Sergelgatan 20. Genom denna utställning är min förhoppning att skapa en närhet till verkets historia, kultur och rötter, materialets egenskaper och avsändarens tysta röst.

Anna-Linda Gabriel
Utställningsansvarig, utställare, producent och styrelsemedlem i Glasakademin

Utställare: Alma Duran, Amy Krüger, Anna Eggert, Anna-Linda Gabriel, Annette Sviberg Krahner, Antonia Lindell, Camilla Caster, Catharina Kippel, Ebba von Wachenfeldt, Esmé Alexander, Eva Ullberg, Fredrik Nielsen, Gunvor Larsson, Irina My, Jeanette Karsten, Jeanette Lennartsdotter, Josefin Bravo, Lioba Maria Solga, Liselotte Björnholt Henriksen, Bodil Magnusson, Malin Mena, Lotta Söder, Morgan Persson, Nina Westman, Peter Kuchinke, Rosita Ståhl, Susann Wallander, Sylvia Neiglick, Ylva Holmén. 

Du hittar kontaktuppgifter till alla utställare här på hemsidan.

Tack till Christopher Gabriel för logo samt Bricmate för klinker och Sylvia Neiglick för hjälp med layout.

 

Anslagstavlan

Under utställningen kommer det också finnas en anslagstavla som är i ständig förändring, där allt glasrelaterat kan förmedlas. Anslagstavlan representerar den kultur som Glasakademin och det svenska glaset är en del av och det forum Glasakademin vill vara för alla glasintresserade.

Är du i Glasbranschen? Fotograf? Gallerist som utlyser Open Call? Har du en utställning på gång? Är du en glasblåsarassistent utan jobb? Har du en bandslip du vill bli av med? Eller har du något annat glasrelaterat viktigt att förmedla?

Fyll i en lapp när du kommer till utställningen eller maila det du vill nå ut med till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Er info uppdateras sedan på Anslagstavlan som också kommer delas på Glasakademins Instagram och Facebook då och då.